لیست مراکز کاردرمانی البرز:💠آنچه پدر و مادرها در دعواي خواهر و برادري باید بدانند
💠آنچه پدر و مادرها در دعواي خواهر و برادري باید بدانند ؛
1️⃣هرگز قضاوت نکنید .
بسیاری از بچه ها دوست دارند که والدین این جمله (حق با تواست ) را از زبان والدین خود بشنوند لذا گفتن اینکه تو مقصر هستی روابط میان فرزندان را بیش از پیش خراب تر می کند .
2️⃣دخالت ممنوع .
والدین به هیچ عنوان در دعواهای فرزندان خود دخالت نکنند چراکه با ورود به این ماجرا والدین به ناچار از یکی از طرفین درگیری حمایت کرده و از طرفی فرزندان یاد می گیرند که تا والدین ورود پیدا نکنند این ماجرا همچنان ادامه دارد .لذا بهتر آن است بگذاریم فرزندان خودشان اختلافات خود را خاتمه دهند .
3️⃣هرگز فریاد نکشید .
از فریاد کشیدن بر سر فرزندان خود پرهیز کنید چراکه با این کار بسیاری از وقت و انرژی خود را از دست می دهید . و از طرفی فرزندان شما یادمی گیرند که به هنگام عصبانیت باید دادو فریاد کرد.
4️⃣نگوییم توبزرگتری کوتاه بیا .
والدین هرگز به هنگام دعوا به کودک خود پند و اندرز ندهند که آنکه عاقل تر است، تسلیم می شود. چون نه تنها او را برای زندگی واقعی پرورش نمی دهند بلکه یاد می گیرند که همیشه در برابر خواسته های منطقی و غیر منطقی دیگران تسلیم شوند. گفتن این جمله باعث می شود تا فرزند کوچک همیشه حق را به جانب خود بداند و چون حمایت والدین را مشاهد می نماید بسیاری از مواقع شروع کننده و تشدید کننده درگیری ها می شود .
5️⃣خشم فرزند خود را درک کنید .
در هنگام میانجی گری واقعا سعی کنید تا احساس خشم کودک را بفهمید چرا که اگر یکی از طرفین دعوا حس کند که مادر یا پدر در نقش میانجی حرف او را نمی فهمد و به علت عصبانیتش اهمیتی نمی دهد، میانجی گری مادر یا پدر سودی ندارد و بچه همچنان کینه خود را از برادر یا خواهرش در دل نگاه می دارند تا در یک فرصت مناسب تلافی آن را سر او دربیاورند.
6️⃣الگوپذیری فرزندان از والدین .
در صورتی که محیط خانواده دور از اختلافات و دعوا و مرافعه های مداوم باشد، روابط موجود بین پدر و مادر بر اصول و مبانی محبّت و صمیمیت مبتنی باشد ، والدین در تربیت فرزندان خود توافق نظر داشته باشند و پدر و مادر بدون اعمال تبعیض به تعلیم فرزندان اقدام نمایند و روح صمیمیت و یگانگی در خانواده حکم فرمایی کند، اطمینان داشته باشید که بچه ها با هم کمتر دعوا می کنند .
7️⃣از خاطرات دوران کودکی خود بگویید .
با بیان خاطرات دعواهای دوران کودکی خود با خواهران و برادران، بچه ها متوجه خواهند شد که روزگاری پدر و مادر آنها بچه بوده اند و می فهمند که گرفتاری های فعلی خودشان هم معمولی و قابل حل است.
8️⃣حق مالکیت قائل شوید.
اشتراک مهم است، اما نباید بچهها برای تقسیم کردن هر چیزی تحت فشار قرار بگیرند. هر بچهای باید چیزهای مختص به خودش را داشته باشد، که کاملا برای خودش باشد. به حریم خصوصی و اموال شخصی یکدیگر احترام بگذارند .
9️⃣وقتی بچهها با هم کنار میآیند، آنها را تشویق کنید .
تحسین و تمجید کمک بسیار زیادی به ایجاد رفتارهای مثبت در بچهها دارد. رمز کار این است که دعوای آنها را نادیده گرفته و وقتی درست رفتار میکنند به آنها توجه کنید. بچهها خیلی زود متوجه این موضوع میشوند.
🔟به بچهها راههایی آموزش دهید که با آرامش و همکاری برای مشکلاتشان راهحل پیدا کنند.
والدين نوانديش, [۱۱.۰۸.۱۸ ۱۳:۱۷]
گاهی اوقات ممکن است دعوای کودکان بالا بگیرد و فرزندمان نتواند از خودش دفاع کند.
در این مواقع واکنش صحیح والدین هنگام دعوای فرزندان این است که می توانند وارد دعوا شوند و بهترین روش برای اتمام دعوا در این موقعیت صحبت کردن مستقیم با کودکی است که فرزند شما را کتک زده است.
گفتن جملاتی مانند :
” اگر دست از کار زشتت بر نداری، با من طرف خواهی بود” به فرزندمان دل گرمی می دهد و باعث می شود اعتماد به نفس او بالاتر برود و در دعواهای بعدی، مقاوم تر خواهد بود.
کودکان تا سن ۸-۷ سالگی نیاز به حمایت دارند و در مواقعی که کودک توان اتمام دعوا را ندارد، والدین می توانند وارد دعوا شوند و از کودک خود حمایت کنند.
لازم به ذکر است در این گونه مواقع بهتر است با والدین کودک دعوا گیر، خشن صحبت نکنیم.
زیرا این کار فایده ای ندارد و توصیه می شود دعوای کودکان را به دنیای بزرگترها وارد نکنیم.
اما در مواردی که والدین در محل دعوا حضور دارند، می توان در مورد دعوای کودکان با یک دیگر صحبت کنید و مسئله را با والدین کودک دعوا گیر، در میان بگذارید.