بهترین مرکزتخصصی توانبخشی در کرج:بازی_درمانی
#بازی_درمانی
بازی با گِل برای کودکان بسیار مفیداست از جمله مزایایی که میتوان برای آن برشمرد یکی انعطاف پذیربودنشه,یکی ساختار طبیعیش که چون به طبیعت ما نزدیکتره برای کودک اثر بخشی بالاتری خواهد داشت با خمیر بازی هم میشه کار کرد اما گِل کارکردهای بیشتری داره,
کم آسیبه,
میشه اثر ماندگار با گِل ساخت…..طیف مختلفی از کارکردها رو میشه از گِل گرفت که در ادامه به چند مورد مصداقی اشاره خواهم کرد.
👈برای کودکان پرخاشگر,
برای کودکانی که خشم کنترل نشده دارند,ضربه زدن به گِل پرتاب کردن گِل ,هدف گیری با گِل و .. باعث تخلیه هیجانی می شود .
👈برای کودکانی که مشکل دستخط دارند گِل بازی باعث تقویت حرکات ظریف انگشتان و تقویت کنترل حرکات دست میشود(ورزدادن گِل ,تکه تکه کردن گِل,چسپاندن تکه ها به یکدیگر,کشیدن خطوط روی گِل و ….)
👈برای بچه هایی که وسواس دارند استفاده از گِل مفید است البته باید توجه داشته باشید برای کودکی که ممانعت قوی دارید شتابزده عمل نکنید مثلا گِل را داخل یک کیسه نایلونی قرار بدید و همراه کودک شروع کنید به ضربه زدن هیجانی به گِل و این کار رو برای کودک خوشایند و مفرح جلوه بدید کم کم نایلون سوراخ میشه و کودک کم کم تماس گِل رو با پوست دستاش حس میکنه و غرقه سازی طبیعی اتفاق میفته.
👈برای کودکان بیش فعال و کودکانی که آستانه تحمل پایینی دارند,تکه ای از گِل رو بهش میدیم و یه الگوی ساده براش میسازیم ,اینو باید انقدر ورز بدی تا به شکل و اندازه ی اینی که من درست کردم برسه,در کودکان بیش فعال ,برنامه ریزی, دچار درجاتی از اختلال است این بازی به تقویت برنامه ریزی کودک کمک میکند.
✳️کلام آخر ;گِل بازی برای تمام کودکان بالای 3سال مفید است به جز گروهی که گِل را میخورند.
✍️نویسنده:
معصومه سادات ریاحی
آسیب شناس گفتار و زبان
کارشناسی ارشد روانشناسی کودکان استثنائی
#بازی درمانگر
#یزد
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
@goftardarmaniiran
کانال گفتاردرمانی ایران, [۰۱.۰۹.۱۸ ۰۸:۲۶]
[Forwarded from كانال تخصصي بلع ایران (Alireza Marefati Rik)]
☄️ آنکیلوگلوسیا
@irandysphagia
💮 آنکیلوگلوسیا یا زبان چسبنده* یک ناهنجاری مادرزادی است که در آن فرنولوم قدامی زبان کوتاه و ضخیم است و حرکت زبان را محدود می کند و می تواند بلع و تکلم را با مشکل مواجه سازد.
*Tongue tie
💮 این اختلال در پسران شایع تر از دختران است و نسب آن 3 به 1 می باشد.
@irandysphagia
💮 بسیاری از نوزادان با آنکیلوگلوسیای قدامی مشکلی هنگام breast feeding ندارند و اگر مشکلی در شیردهی ایجاد شد، ارزیابی وضعیت نوزاد و مشاوره شیردهی قدم بعدی است که اغلب موارد در مرحله نوزادی نیازی به مداخله خاصی وجود ندارد.
💮 اگر همچنان مشکل در تغذیه ادامه داشت، فرنولوتومی (جراحی جداسازی فرنولوم از زبان) ممکن است وضعیت تغذیه را بهبود بخشد.
@irandysphagia
منبع:
Avery’s diseases of the newborn, 2018
کانال گفتاردرمانی ایران, [۰۵.۰۹.۱۸ ۰۵:۵۸]
#بازی_درمانی
از فواید بازی می توان به موارد زیر اشاره کرد;
_بازی رشدجسمی
,حرکتی,حسی ,ذهنی کودک راتسهیل میکند کودک از طریق بازی و دستکاری وسایل مختلف تجربیات زیادی می آموزد و با محیط پیرامون خود بیشتر آشنا میشود.
_کودک در بازی کردن آرزوها و احساساتش را نشان می دهد و در نتیجه والدین و اطرافیان بهتر می توانند اورا بشناسند و به استعدادهای بالقوه و توانایی هایش پی ببرند.
_بسیاری از نیازهای عاطفی ,روحی و حتی جسمی کودک از طریق بازی کردن پاسخ داده میشود.
_در بازیهای گروهی بسیاری از رفتارها,قوانین و مقررات ,حس همکاری و دوست داشتن و کمک به همدیگر آموزش داده می شود ودر نتیجه پرورش مهارت های ارتباطی و گفتاری را میتواند در پی داشته باشد.
_از طریق بازی بسیاری از فشارها و استرسهای روحی و عاطفی کودک تخلیه می شود,بعبارتی از بروز برخی از بیماریهای روحی و روانی در آینده پیشگیری میکند.
_متخصصین باتوجه به نحوه بازی کردن کودکان ,به برخی از مشکلات رفتاری و عاطفی کودکان پی میبرند بنابراین بازی نقش تشخیصی هم دارد.
_همانطور که اشاره شد بسیاری از فعالیتهای درمانی را میتوان در قالب بازیهای مختلف اجراکرد و به عبارت دیگر بازی نقش درمانی نیز دارد.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
@goftardarmaniiran
کانال گفتاردرمانی ایران, [۰۶.۰۹.۱۸ ۱۰:۰۷]
#پیشنهادهایی_برای_تقویت_ارتباط_کودک_دارای_اوتیسم
✅روی ایجاد رابطه کودک با دیگران ومکالمه با ان ها در محیط های طبیعی تمرکز کنید. مثلا اگر میخواهد با توپ بازی کند به او یاد بدهید که چگونه به کودک دیگر نزدیک شود و توپ را درخواست کند و او را حمایت و تشویق کنید.
✅ از کلماتی استفاده کنید که در سطح فهم کودک باشد. در رابطه با کودکانی که مشکلشان شدیدتر است از کلمات اشنا و معینی استفاده کنید و در صورت لزوم تکرار کنید.
✅ جملات ساده، صریح، بدون استعاره، کنایه و مثل به کار ببرید.
✅ به کودک زمان لازم را برای تحلیل و درک اطلاعات بدهید. در صورت لزوم با سرعت پایین تری صحبت کنید و بین کلمات مکث کنید.
&از کتاب راهنمای عملی اموزش به دانش اموزان دارای اوتیسم
@goftardarmaniiran
کانال گفتاردرمانی ایران, [۱۲.۰۹.۱۸ ۲۲:۴۶]
حس آمیزی در افراد
@goftardarmaniiran
حسآمیزیSynesthesiaشرایطی عصبشناختی است که در آن تحریک یک گذرگاه حسی یا شناختی به تجربهای خود به خود و بیاختیار در یک گذرگاه حسی یا شناختی دیگر میانجامد. به عبارت دیگر سینستزیا یک وضعیت ادراکی است که در آن تحریک یک حس موجب راه اندازی و برانگیختگی غیر ارادی و اتوماتیک حسی دیگر می شود.
به طور ساده سینستزیا به این معناست که وقتی یکی از حواس یا قسمتی از آن فعال می شود یکی دیگر از حواس نامربوط و یا قسمتی از آن نیز به طور هم زمان فعال می شود .به طور مثال وقتی شخص یک صدا را می شنود بلافاصله یک رنگ یا فرم را در ” چشم ذهن ” خود می بیند. به این افراد سینستت می گویند.
سینستزیا ممکن است میان ترکیبی از حس ها و یا حتی مسیرهای شناختی رخ دهد.
سنستزیا پدیده ای کاملاً غیر ارادی است، شخص نیازی ندارد به طور آگاهانه از حس دومش استفاده کند. این تجربه به تنهایی و در پاسخ به یک محرک حاصل می شود. در نتیجه فرد نمی تواند آن را کنترل کند. هم چنین سینستزیا بسیار پایدار است و در سنین کم شکل گرفته و با گذر زمان تغییر نمی کند. از سویی دیگر به گفته برخی دانشمندان این توانایی ژنتیکی است و نمی توان آن را نوعی اختلال نامید. چون این توانایی فرد را از انجام کارهای خود باز نمی دارد. دانشمندان معتقدند که حواس این افراد با هم ادغام شده و با تحریک یکی از حواس پنج گانه آنها، حس دیگر هم تحریک می شود.
@goftardarmaniiran